Withthegrid maakt inzet batterij op FCR-markt mogelijk

Beschikbaar in
Nederland English

Withthegrid Teleport maakt inzet ATEPS-batterij op TenneT FCR-markt mogelijk voor EDMIJ

ATEPS batterij voor inzet FCR-markt

Balance Service Provider (BSP) Edmij kan door de Withthegrid Teleport ATEPS-batterijen inzetten op de Frequency Containment Reserve-markt (FCR-markt). Hierdoor kunnen zij balanceringsdiensten aan TenneT leveren en congestie voorkomen. Een win-winsituatie voor alle meewerkende partijen.

Batterijen aansturen met Teleport

De Teleport zorgt voor een betrouwbare en veilige aansturing van de ATEPS-batterijen van Edmij. De verbinding tussen de Teleport en de batterij wordt gemaakt met Modbus TCP via ethernet. De FCR-module van de ATEPS-batterij kan rechtstreeks worden bestuurd met de Teleport.

Jeffrey Batels van EDMIJ
Jeffrey Bartels, founder Edmij

“Withthegrid helpt ons om batterijen, zonnepanelen en windturbines goed en veilig aan te sturen. Zo kunnen wij niet alleen balanceringsdiensten aan TenneT leveren en congestie voorkomen, maar kunnen we ook onze klanten laten profiteren van prijsfluctuaties op de EPEX- en onbalansmarkt.
Daarnaast eisen klanten bedrijfszekerheid en stelt TenneT hoge eisen aan flexibiliteit. Het is daarom belangrijk dat de waardeketen zo kort mogelijk is en dat onze partners betrouwbaar zijn. Withthegrid is zo’n partner. Withthegrid heeft veel technische kennis en werkt fijn samen. Wij zijn dan ook heel enthousiast over deze samenwerking!”

Meer over Edmij

Edmij is een one-stop-shop energieleverancier voor duurzame stroomproducenten en slimme stroomverbruikers. Ze rekenen elektriciteit af tegen EPEX-uurprijzen en onbalansprijzen, en sturen (waar mogelijk) installaties van klanten aan. Daarmee verdienen ze geld én dragen ze bij aan een duurzame energietransitie.

Ook batterijen aansturen met de Teleport op de TenneT FCR-markt?

Wij helpen je graag met onze slimme Teleport. Samen kunnen we de energievoorziening verduurzamen en efficiënter maken! Ook geïnteresseerd? Of benieuwd naar andere use cases? Neem contact met ons op!

withthegrid logo preloader