Withthegrid en Tibo Energy bundelen krachten in aanpak tegen netcongestie

Home   →   Kenniscentrum   →   Teleport inside   →   Withthegrid en Tibo Energy bundelen krachten in aanpak tegen netcongestie

Picture of Paul Mignot (CEO of Withthegrid) and Remco Eikhout (CEO of Tibo Energy) shaking hands at the Solar Solutions fair after signing their partnership agreement
Teleport inside

Withthegrid en Tibo Energy bundelen krachten in aanpak tegen netcongestie

Beschikbaar in: Nederland English

Picture of the author: Anais

Door Anaïs Wampack
Gepubliceerd op: 21/03/2024

19 maart 2024 – Withthegrid en Tibo Energy zijn tijdens Solar Solutions in Amsterdam een partnerschap aangegaan om energiemanagementsystemen (EMS) te verbeteren. Samen bieden ze ondernemers die met netcongestie of verduurzamingsplannen kampen een geïntegreerde, end-to-end oplossing.

Het partnerschap

De samenwerking tussen Tibo Energy en Withthegrid richt zich op het verenigen van twee specialistische gebieden tot één krachtige oplossing.

Tibo Energy levert een geavanceerd cloud-gebaseerd energiemanagementsysteem (EMS), ontwikkeld om energieproductie en -verbruik efficiënt te beheren. Withthegrid voegt hier een Teleport Gateway aan toe, een fysieke EMS-oplossing op locatie om de flexibiliteit van assets te ontsluiten en te zorgen dat alle elektriciteitsstromen binnen de limiet van de netaansluiting blijven.

Samen bieden Withthegrid en Tibo Energy een complete EMS-oplossing die on-site controle naadloos integreert met cloud-gebaseerde optimalisatie en zo sterke prestaties en betrouwbaarheid levert. Op deze manier bieden ze bedrijven met congestieproblemen of verduurzamingsplannen een oplossing op de meest kosteneffectieve manier.

Voordelen voor ondernemers met congestieproblemen

Dit partnerschap brengt een reeks voordelen voor bedrijven in heel Europa die tegen netcongestie aanlopen. Het combineren van Teleport van Withthegrid met Tibo’s cloud-gebaseerde EMS heeft een aantal voordelen:

  • Technologie van topklasse: Withthegrid’s Teleport biedt robuuste controle on-site, terwijl Tibo’s geavanceerde software zorgt voor een soepele integratie en optimalisatie van energiestromen.

  • Vlekkeloze integratie: Het partnerschap zorgt ervoor dat alle aspecten van de EMS-oplossing naadloos samenwerken en biedt een verenigd en efficiënt platform voor energiebeheer.

  • Gespecialiseerde focus: De gecombineerde expertise van Withthegrid en Tibo Energy resulteert in een uitgebreide en gespecialiseerde benadering van energiebeheer, die voldoet aan de unieke behoeften van bedrijven die willen verduurzamen.

De visie

Paul Mignot (CEO of Wioththegrid), profile picture

Paul Mignot, CEO van Withthegrid, uit zijn enthousiasme voor de samenwerking. “The proof of the pudding is in the eating. Tijdens de eerste pilotprojecten met Tibo ervoeren we hun niveau van professionalisme en ambitie. We zijn super trots om hun partner te zijn in het uitrollen van hun EMS-oplossing op Europese schaal.”

Picture of Remo Eikhout, CEO of Tibo Energy

Remco Eikhout, CEO van Tibo Energy, beaamt dit sentiment en benadrukt Withthegrid’s expertise in oplossingen voor on-site EMS: “We zochten een partij die ons het beste on-site EMS kon bieden. Het eindresultaat was de Withthegrid Teleport. Hun gerichte inzet om alle elektrische stromen achter de meter binnen de netlimieten te houden en alle assets bestuurbaar te maken, was doorslaggevend voor onze beslissing.”

Conclusie

Door expertise en middelen te combineren, zijn Withthegrid en Tibo Energy klaar om een end-to-end EMS-oplossing te leveren aan bedrijven die willen verduurzamen in heel Europa. Met technologie van topklasse, vlekkeloze integratie en een gespecialiseerde focus op optimalisatie, dragen beide bedrijven bij aan een efficiëntere en duurzamere energietoekomst.


Picture of the Withthegrid team, experts in flexibility and smart energy solutions
Neem dan contact op met ons team van experts!

Contacteer ons

Om meer te weten te komen over onze end-to-end EMS-oplossing en hoe dit uw bedrijf kan ten goede komen, neem vandaag contact met ons op. Laten we samen werken aan het vormgeven van de toekomst van een slim en duurzaam energiesysteem.

withthegrid logo preloader