Samenwerking tussen A Consultancy Company, Skoon en Withthegrid om congestie op elektriciteitsnet tegen te gaan met mobiele batterijsystemen

Samenwerking tussen A Consultancy Company, Skoon en Withthegrid om congestie op elektriciteitsnet tegen te gaan met mobiele batterijsystemen

A Consultancy Company, Skoon en Withthegrid werken aan inzetten mobiele batterijsystemen voor oplossen netcongestie

Utrecht, 21 maart 2023 – Skoon, Withthegrid en A Consultancy Company kondigen hun samenwerking aan om mobiele batterijsystemen in te zetten om congestie op het elektriciteitsnet op te lossen. Door deze samenwerking kan de transitie naar duurzame energie nog sneller gerealiseerd worden.

Skoon is hét platform voor de huur en verhuur van mobiele duurzame energiesystemen. Withthegrid is de partij die de ontsluiting en aansturing van batterijen faciliteert. ACC is de partij die de handelsalgoritmen ontwikkelt voor de verschillende energiemarkten. Door deze unieke samenwerking kunnen batterijen op een efficiënte en schaalbare manier ingezet worden om congestie op het elektriciteitsnet te voorkomen.

Peter Paul van Voorst, oprichter van Skoon, zegt hierover: “We zijn erg blij met deze samenwerking. We kunnen nu de mobiele batterijsystemen die via ons platform verhuurd worden op een slimmere manier inzetten. Hiermee kunnen de eigenaren van de batterijen nog meer omzet genereren. We hopen zo bij te dragen aan de betaalbaarheid van schone energie voor iedereen.”

Jana Endemann, oprichter van A Consultancy Company, zegt: “Onze handelsalgoritmen zijn ontworpen om de vraag en aanbod van energie in real-time te optimaliseren. Door deze samenwerking met Skoon en Withthegrid kunnen we onze handelsalgoritmen toepassen op basis van de beschikbare capaciteit van de mobiele batterijsystemen om congestie op het elektriciteitsnet tegen te gaan.”

Paul Mignot, oprichter van Withthegrid, voegt hieraan toe: “Het is fantastisch om te zien dat onze technologie, de Withthegrid Teleport, kan worden gebruikt om de vele verschillende mobiele batterijen in te zetten voor het energiesysteem. We kijken ernaar uit om de batterijen op een robuuste en veilige manier aan te sluiten op het platform van Skoon en samen te werken aan een duurzame toekomst.”

De oplossing zal live gaan voor de batterij systemen in de provincie Utrecht. In eerste instantie zullen de batterijen ingezet worden wanneer deze niet verhuurd zijn en op hun standplaats staan. De beschikbare capaciteit van de mobiele batterijen zal ingezet worden op de passieve onbalans markt, FCR en GOPACS. In een volgend stadium zullen de batterijen op de verhuurlocatie ingezet worden, zoals bijvoorbeeld op bouwterreinen, buiten werktijden om.

Deze samenwerking is een belangrijke stap in de richting van een volledig duurzaam energiesysteem. De vele duizenden mobiele batterijen zullen hiermee de flexibele schil vormen van het toekomstige elektriciteitsnet.

Ook je assets inzetten om het energiesysteem te ontlasten?

Wij helpen je graag met onze slimme Teleport. Samen kunnen we de energievoorziening verduurzamen en efficiënter maken! Ook geïnteresseerd? Of benieuwd naar andere use cases? Neem contact met ons op!

withthegrid logo preloader